Välkommen!

Hej och välkommen till Piteplay!

Om du, precis som oss, tycker mycket om spel, datorer och teknik och vill veta mer om just dessa saker har du kommit helt rätt. Här får du nämligen information om alla dessa mycket aktuella och populära ämnen.

Under de senaste åren har olika former av datorspel och tv-spel blivit allt mer populära. Spel finns i dag både för kvinnor och män, killar och tjejer. Dessutom kan man enkelt få tag i spel i dag. De kan köpas på skiva, som app eller laddas ner via nätet.

Det har också blivit populärt att filma och streama när man spelar olika typer av spel och det har också blivit möjligt att tjäna pengar på just detta. Det innebär flera fördelar för den som gillar att spela spel. I några fall finns det till och med personer som rent av lever på att spela datorspel och lägga upp det på internet. De blir sponsrade på flera olika sätt och de får donationer från publiken som tittar på videorna. Antingen kan man lägga upp videor på helt nya spel, eller på när man testar gamla spel som inte är så vanliga längre.

Spel för olika personer

Det finns flera olika spelgenrer när det kommer till datorspel, tv-spel och mobilspel. Många spel är tänka att passa killar, andra tjejer och en del spel passar oavsett vilket kön spelaren har. Det finns till exempel äventyrsspel, plattformsspel, pusselspel, racingspel och simulatorer av flera olika sorter. Oavsett om du gillar djur, bilar, eller magi kan du hitta ett eller flera spel som passar just dig.

Här på sajten kan du läsa mer om alla de här ämnena. Du kan till exempel få reda på mer om vad du egentligen behöver för att streama ditt spelande. Du får också reda på mer om det här med könsuppdelade spel. Kan man egentligen säga att det finns spel för tjejer, och spel för killar? Hur ser det ut på marknaden i dag, är alla spel skapade som så att man kan spela dem både som tjej och kille?

Du får också reda på mer om vilka olika typer av spel det finns på marknaden och du kan läsa lite mer om hur de spelas, om deras historia och utveckling. Du får också reda på lite mer om vad som är typiskt för just de aktuella spelen. Oavsett vad du söker information om har du stor chans att finna det här.