Populärt med datorspel

Det har i alla tider varit populärt att spela datorspel och de första arkadspelen för datorer kom redan under 1980-talet. Jämfört med dagens avancerade datorspel hade de första spelen mycket enkel grafik och en logisk spelgång. Det gjorde de tidiga datorspelen mycket enkla och även underhållande att spela.

För de som var med på 1980-talet kommer man säkerligen ihåg de klassiska datorspelen som bland annat Pacman, Frogger, Donkey Kong och Street Fighter. För att klara av att avancera i dessa datorspel krävdes det massor av finess och skicklighet. Det gjorde att dessa spel var roliga att spela tillsammans med kompisar där man försökte att bräcka varandras poäng genom att träna upp sin skicklighet och snabbhet i spelet. Det krävdes inte som i dagens datorspel att man behövde vara strateg och planerade sitt spelande på ett speciellt sätt för att klara uppdragen utan för gamla tidens datorspel så var det pang på rödbetan som gällde.

Moderna datorspel

Dagens moderna datorspel har ett helt annat upplägg än vad äldre datorspel hade. I moderna datorspel finns det vanligtvis en röd tråd som man behöver följa. Utöver att man behöver både skicklighet och snabbhet för att klara dagens arkadspel så krävs det också att man förstår spelets uppdrag för att kunna klara av spelet. Det kräver att man har en strategi och en plan för hur man ska gå tillväga för att kunna överlista sina motståndare så att man får fördelar i spelet. Klarar man inte det kommer man aldrig att kunna ta sig vidare i ett datorspel.

Moderna datorspel har en mycket avancerad grafik och har avancerade funktioner som gör att man behöver behärska många olika kontroller. Dagens datorspel har också en berättelse som man behöver ta till sig för att kunna förstå spelets handling så att man kan klara av att vinna över spelet.